Hvad er en Jam og hvad er JamCon?

JamCon er for dig som:

En JAM er en gruppe mennesker, der spiller musik sammen uden at have planlagt ,hvad der skal ske på forhånd.

Sammensætningen af mennesker varierer fra gang til gang; nogle har aldrig mødt hinanden før, andre har spillet sammen mange gange, nogle er lige begyndt at spille, andre har masser af års erfaring.

Jammens drivkraft er spontanitet og lysten til at spille sammen og lære af hinanden. Jammen kan fx tage udgangspunkt i en melodi som en eller flere i gruppen kender og så spilles der derudaf mens alternative toner, fraseringer og riffs prøves af, mens dem der ikke kender melodien hænger på.

JAMCON sætter fokus på den danske folkemusik-jam. Vi skal udvide det fælles repertoire, diskutere alt fra hvad "den gode jam" og musikalsk gæstfrihed er, til hvordan vi undgår at traditionelle melodier forsvinder, undersøge hvordan vi hver især kan bidrage med de instrumenter og evner vi har til rådighed og hvordan får vi musikken til at svinge, og frem for alt: Spille og danse sammen så meget vi overhovedet kan.

Vi mødes til jam, hygge og fest fredag, spiller sammen i mindre grupper og får undervisning lørdag dag, og jammer lige til lørdag bliver søndag, og diskuterer jammen, weekenden og eventuelle tømmermænd søndag formiddag. Intet er obligatorisk og musikken er fri, så kom og skab JamCon samme med os!