Dans til jam og jam til dans vol. 2

Er det danserne eller musikerne der bestemmer hvad der skal spilles? Hvordan får man det beste flow mellem                 dansere og musikere. Skal man danse den dans der traditionelt hører til melodien? Hvad gør man hvis man ikke               kender dansen? Hvad gør man hvis man ikke kender melodien? Hvad kan dansere og musikere lære af hinanden?

D. 20-22 november 2015 på Gislev Friskole

Weekenden bød på rigtig meget forskelligartet musik: Alt fra schottish, Rammstein, polska til god gammel blues. God stemning, fest og hygge. Og endda en ordenlig gang sne natten til søndag. Maden og opvasken stod vi selv for i denne omgang, oftest i selskab med dejlig musik. 

Til melodiudvekslingen lærte Jonas en finsk melodi fra sig.

Kristian Luis lærte os "Tribute" til en polska, en af hans egne melodier.

Ana lærte os en gammel kending, polsk dans fra vejle.

Fokusblokken lagde ud med en snak om på lidt forskellige tanker omkring det at danse mens der bliver jammet og omvendt. Vi prøvede at danse alternative danse og eksperimenterede med polyrytmik til den musik der blev spillet. Fx blev der danset vals til polska og schottish, svøbsk til vals og alle andre tænkelige kombinationer. Nogle af dansekombinationerne blev ganske gode, mens andre nok burde betegnes som specielle.

I anden del af fokusblokken blev der vendt op og ned på dansernes og musikkernes rolle, da musikkerne skulle sætte musik til en dans vi i grupper selv havde fundet på, efter kun at have set dansen en enkelt gang. Det var spændende at udforske samarbejdet og kommunikationen danserne og musikerne imellem.